Yeni Ümit Eğitim Kurumları

  
Bugün
 
Açılış Sayfam Yap    |   Sık Kullanılanlara Ekle
DUYURU - DUYURU - DUYURU - DUYURU
ANA SAYFA | KURSUMUZ | KADROMUZ | REFERANSLARIMIZ | KAYITLAR iCiN | iLETiSiM
 

YENİ ÜMİT
Egitim Kurumlarina
Bagli
İş Makinası Operatörlük Kursları

Ayrılı Bilgi İçin Tıkla

 

 

 

İŞ MAKİNASI OPERATÖRLÜK KURSU SINAV SORULARI;

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

OPERATÖR SORULARI : 1

1- Aşağıdakilerden hangisi motorun parçalarındandır?
a. Şaft b. Aks c. Krank Mili d. Balata

2-İş makinası çalışmayıp takviye alacağımız zaman nasıl bağlarız?
a-{+){+){-){-) ye Paralel bağlanır
b-Rastgele bağlanır
c-Çapraz bağlarız
d-Seri bağlanır


3-Aracın kilometre saati hiçbir değer göstermiyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Yağı azalmıştır b. Yağı fazladır
c. Araç yavaş gidiyordur d. Teli kopmuştur.

4-İş makinelerinin hidrolik sisteminde kullanılması gereken yağ çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
a-10 Numara yağ
b-40 Numara yağ
c-90 Numara yağ
d-180 Numara yağ

5- Araç kullanırken yakıt tasarrufu sağlamak için aşağıdakilerden hangisi yapılır?
a. Yağ filtresi temizlenir b. Benzin filtresi temizlenir
c. Hava filtresi temizlenir d. Radyatör temizlenir

6- Buji ile ateşlemeli motorlarda aşağıdaki yakıtlardan hangisi kullanılır?
a. İspirto ve gaz yağı b. Benzin ve LPG
c. Gaz yağı motorin d. Motorin

7- Motorlar zamanlarına göre nasıl sınıflandırılır?
a. Bir ve üç zamanlı b. Bir ve beş zamanlı
c. İki ve dört zamanlı d. Üç ve beş zamanlı

8- Aşağıdakilerden hangisi ön düzene ait parçadır?
a. Kampana b. Rot başları c. Diferansiyel d. Şaft

9-Aşağıdakilerden hangisi yakıt sisteminin bir parçasıdır?
a. Akü b. Platin
c. Yakıt pompası (benzin otomatiği) d. Yağ filtresi

10- Soğutma sisteminde radyatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a. Soğutma suyuna depoluk eder
b. Yağlama yağına depoluk eder
c. Benzine depoluk eder
d. Motorine depoluk eder

CEVAPLAR: 1-C   2-A   3-D   4-A   5-C   6-B   7-C   8-B   9-C   10-A



 

New Page 1
  SİTEDE ARA :
     
     
 

Forklift

Devamı İçin Tıklayınız »

Forklift Ehliyeti

Devamı İçin Tıklayınız »
İş Makinası Operatörlük Belgesi

Devamı İçin Tıklayınız »
Operatör Ehliyeti

Devamı İçin Tıklayınız »
İş Makinası Ehliyeti

Devamı İçin Tıklayınız »
Forklift Sertifikası

Devamı İçin Tıklayınız »
Forklift Sürüşü

Devamı İçin Tıklayınız »
 

Site İçeriği : Yeni Ümit Eğitim Kurumlarına bağlı İş Makinası Operatörlük Kurslarımızda Forklift operatör ehliyeti verilmektedir. İş makinası operatörlük belgesi alan sürücüler trafiğe kapalı olan alanlarda operatörlük belgesi ile iş makinasını kullanabilirler. Ancak trafiğe çıkacak olan iş makinası sürücüsü ehliyetine G sınıfı olarak tescil ettirmesi gerekir. Forklift ehliyeti almak için en az ilkokul mezunu olmak gerekmektedir.


Ana Sayfa | Forklift | 14 Şubat ehliyet Sınav Sonuçları | 18 Nisan 2009| Src belgesi | İlkyardım | Src | Psikoteknik | Çıkmış Ehliyet Sınav Soruları | Direksiyon Eğitimi | İlkyardım Kursu | Sürücü Kursu | Modelistlik Kursu | İş Makinası | Operatör Soruları | Forklift Ehliyeti | Forklift Kursu | İletişim

Eğitim ve Ögretim